Evenimente Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt este orasul cu un succes turistic demn de invidiat de celelalte orase ale Romaniei. Vizitat atat de conationalii nostri, dar si de turisti straini. Majoritatea vizitatorilor straini sunt sasii plecati in Germania inainte si dupa 1989 care sunt dornici sa revada orasul si imprejurimile in care au locuit odata. Mai mult decat atat, cultura saseasca, si-a lasat o amprenta semnificativa in orasul lui Hermann si probabil de aceea o regasim la tot pasul.

Obiectivele turistice prezente in orasul Sibiu sunt diverse si care mai de care mai interesante si apreciate. Cetatea medievala este una dintre atractiile de succes din Sibiu, apreciata pentru starea foarte buna in care se gaseste. Cetatea avea initial 39 de turnuri, insa astazi Sibiul mai pastreaza patru, si anume: Turnul Archebuzierilor, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor si Turnul Gros. Obiecttive turistice deosebit de apreciate mai sunt palatul si muzeul Brukenthal, biserica Evanghelica, Turnul Sfatului, Muzeul Astra, muzeul de Istorie naturala, Dumbrava Sibiului.

Succesul turistic al Sibiului a fost potentat de evenimentul de amploare din 2007, cand orasul a fost denumit Capitala Culturala Europeana. Cu acest prilej orasul a beneficiat de o promovare intensa in spatiul european. Mai mult decat atat, Sibiul a fost locul de desfasurare a mai multor evenimente culturale, artistice si mestesugaresti. Printre evenimente Sibiu amintim Festivalul de Jazz Sibiu, Festivalul International de Teatru, Festivalul de Film documentar Astra Film, Targul olarilor si multe altele. In cazul in care doriti sa participati in cadrul unuia dintre evenimente Sibiu este bine sa tineti cont de faptul ca o parte dintre aceste evenimente aduc un numar foarte mare de turisti, drept urmare gradul de ocupare este unul foarte mare. Tinand cont de acest lucru ideal este sa va faceti din timp rezervare la o pensiune in Sibiu sau marginime sau la un hotel, pentru a nu avea surprize.

Cele mai de succes evenimente Sibiu, cele care aduc si cei mai multi turisti in oras sunt festivalul International de Teatru Sibiu, festivalul ARTmania, dar si festivalul de Jazz. Organizarea acestor evenimente a devenit una destul de complexa complexa, evenimentele avand deja o experienta de cativa ani buni pe piata din Sibiu, iar acest lucru le-a adus in timp si celebritatea. Festivalul de Teatru Sibiu, a carui notorietate a depasit granitele tarii, aduce Sibiului zeci de mii de turistii. Calitatea spectacolelor oferite, dar si numele mari din lumea teatrului care vin la aici cu spectacole in premiera justifica si sustine succesul acestui eveniment in Sibiu.

Spectacolele din timpul festivalului se desfasoara in paralel in diferite locatii din oras sau din afara orasului. Cela mai folosite locatii din Sibiu sunt Teatrul Radu Stanca, Sala Thalia, teatrul Gong, Casa de Cultura Sibiu, piata Mare si zona peitonala Balcescu. Cat priveste locatiile din afara orasului, o mare parte din spectacole s-au desfasurat la Biserica Fortificata din Cisnadioara sau in tramvaiul ce duce la Rasinari. Fara dar si poate festivalul de Teatru de la Sibiu merita bifat in lista de prioritati. Atmosfera boema a orasului este potentata in aceasta perioada, facand dintr-o vacanta in Sibiu in aceasa perioada una de neuitat!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.