Sibiu Festival Medieval

Sibiul este un oras cultural in adevaratul sens al cuvantului, in agenda caruia nu lipsesc evenimente de renume international, ca sa nu mai spunem faptul ca Sibiul gazduieste in fiecare luna cel putin un eveniment cultural de amploare. Initiativa laudabila a celor care se ocupa de organizarea acestor evenimente si mentinerea lor in agenda culturala chiar si dupa evenimentul “Sibiu Capitala Culturala Europeana” din anul de gratie 2007 mentine acest oras in topul oraselor turistice din Romania. Brandul de oras turistic cultural aduce Sibiului turisti din toate partile lumii, iar acest lucru dezvolta turismul in zona si are implicatii pozitive pentru ofertantii de cazare din oras si din imprejurimi.

Printre evenimentele de succes ale Sibiului enumeram Festivalul de Jazz Sibiu, Festivalul International de Teatru, Festivalul de Film documentar denumit Astra Film, Targul olarilor, Sibiu Festival Medieval si multe altele pe care nu le mai enumeram acum, dar despre care puteti sa aflati studiind agenda culturala a Sibiului, pe care o puteti gasi pe site-ul Agentiei de turism Sibiu.

Unul dintre evenimentele de mare succes este Sibiu Festival Medieval Cetati Transilvane, care se organizeaza la finalul lunii august al fiecarui an.

Evenimentul se desfasoara in diverse locatii din oras si este un eveniment spectaculos, ce presupune o intoarcere in timp – in orasul lui Hermann din perioada evului mediu.

Timp de trei zile cetatea Sibiului este transformata intr-o piata medievala in adevaratul sens al cuvantului, in care se desfasoara spectacole de dans si de teatru medieval, turniruri ale cavalerilor, concerte de muzica medievala, spectacole de circ, toate avand o legatura mai mult sau mai putin directa cu perioada evului mediu.

In cazul in care v-ati hotarat sa participati in cadrul unuia dintre evenimentele din Sibiu mai sus precizate, mai cu seama in cadrul evenimentului Sibiu Festival Medieval este bine sa tineti cont de faptul ca o parte dintre aceste evenimente aduc un numar foarte mare de turisti, asa ca gradul de ocupare este unul foarte mare. Pentru a nu avea neplaceri la acest capitol este bine sa va faceti din timp rezervare la o pensiune in Sibiu sau din marginimea Sibiului, pentru a nu avea surprize neplacute si a nu va putea bucura de cateva zile de vacanta cu adevarat deosebita.

Pensiunea Belascu este o pensiune moderna, amplasat in vechiul cartier sasesc al Sibiului, ce ofera oaspetilor facilitati de 3+ stele si un personal bine pregatit si deosebit de primitor, ce se va stradui sa va ofere o vancanta superba. Pensiunea Belascu va ofera cazare in 8 camere duble, spatioase si confortabile, numarul maxim de clienti pe care poate sa ii acopere fiind de 20. Toate camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu – baie cu cada sau dus, cablu/tv si internet wireless. Camerele de la mansarda sunt dotate cu aer conditionat pentru a va feri de disconfortul zilelor toride de vara. Printre alte facilitati amintim parcarea proprie, gradina deosebit de mare sau terasa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.